Spørgsmål og svar omkring mobilt bredbånd

Posted on 8. januar 2013 · Posted in Ikke kategoriseret

Mobilt internet og fiber net er fremtiden for danskerne, det er der vidst i hvert fald som kan være tvivl om. Med mobilt internet har du fleksibilitet som aldrig førhen. Mobilt internet kan bruges på farten, og med de stigende hastigheder kunne folk i dag gå hen og argumentere for at mobilt bredbånd kan bruges som et  substitut til ADSL.
Fiber internet giver det danske folk en fast internet forbindelse med rigtig høje og stabile hastigheder. Med fiber net bruges der optiske fibre til at modtage og sende data med super hurtig hastighed.Mobilt internet – mere stabilt som tiden går? – Lige nu forekommer der voldsom stor forskel på hvorledes folk i Danmark anvender mobilt internet. Nogle danskere anvender mobilt bredbånd udelukkende til deres bærbare pc når de er afsted på farten, mens andre anvender mobilt bredbånd til deres , og nogle anvender det endda som deres hoved internet opkobling.
Mobilt internet bliver som tiden går mere og mere forbedret, da der bliver opsat mange flere 3G og 4G mobilmaster i Danmark. 4G mobilt internet bliver som tiden går udbredt, hvilket TDC, 3 og Telia fokuserer kraftigt på. Det vilge sige at du lige nu kan udnytte download hastigheder tæt på 100 Mbit/s igennem mobilt bredbånd.
Man skal dog være obs på at hastigheden ned på mobilt internet  ikke er særlig høj.

Fibernet – er det fremtiden? – Er du på udkig efter en hurtig internetforbindelse med skyhøje download og op hastigheder, ja så er der lige nu overhovedet ikke en teknologi der kan måle sig med fiber net.
Den meget høje hastighed på fiber net kan lade sig gøre på grund af de optiske fibre, der bliver anvendt til at modtage og sende data med lysets hastighed.
Om du vil game computer, downloade musik, eller bare tilgå internettet, kan det alt sammen være muligt samtidigt uden du vil lade det bemærke med fiber net. Det vil sige at har du en relativ stor familie, er der nu rum til at i alle kan anvende jeres internetforbindelse på samme tid uden nogle vil lade sig det bemærke.
Det er dog stadig i dag ikke hele den danske befolkning som har mulighed for at få fiber net, idet at det afhænger meget af om der er nedgravet fibernet kabler ned til formålet i dit eget område. Er der det, vil fiber net med sikkerhed ikke være noget du vil fortryde.

ADSL bredbånd – skal jeg vælge det? ADSL er det rigtig mange folk i Danmark benytter i lejligheden som det ser ud i dag. Dette er fordi at alle danskere har muligheden for at modtage det, i og med ADSL benytter det  etablerede telefonnet til at modtage og sende data.
ADSL download samt upload hastigheder er blevet forbedret betydeligt i løbet årene. Vi lagde ud med med bredbånd hastigheder ned til kun 56 kb per sekund. I dag har en gennemsnitsdansker som min. mulighed for at modtage en download hastighed på 10 Mbit/s igennem deres telefonnet (ADSL bredbånd).
ADSL er pga. dette ikke på vej ud lige nu, men af den grund at der bliver lagt fiber net kabler ned flere steder i DK og det gør det muligt med højere og mere stabile bredbånd hastigheder, vil det stille og roligt tage over for ADSL.